Gaji Tak Cukup! Apa Cara Tambah Pendapatan Yang Halal Eh?

Sebenarnya, nak tambah pendapatan mudah je, jika berusaha!

Pernah tak, akhir bulan je, gaji tak cukup, pastu kena makan Maggi je? Masa tu, mesti lah kita berfikir, kan best jika kita ada pendapatan sampingan yang boleh anda boleh guna untuk menampung perbelanjaan. Selain itu, kita juga perlu sedar, pada masa yang sama gaji minima di KL hanya RM1,200 yang sudah tentu tidak cukup dengan kos sara hidup yang tinggi.

Oleh itu, kita perlulah berfikir cara tambah pendapatan secara halal. Walau dalam masa terdesak, cara kita menjana pendapatan perlulah halal untuk rezeki yang lebih berkat.

Mesti anda fikir, kalau gaji tak cukup, kena cari kerja baru ke? Tak semestinya! Kadang-kadang anda mungkin memerlukan skil-skil tambahan yang penting untuk anda lebih mahir dalam pekerjaan yang anda lakukan. Antara laman web yang anda boleh lawati termasuk iTrain di mana rakyat Malaysia boleh mengambil sijil-sijil profesional yang boleh membantu anda dan organisasi anda bergerak ke arah masa depan.

Adakah anda mempunyai apa-apa hobi? Baking ke? Menjahit ke? Kalau ada, apa kata anda tukar hobi itu ke bisnes sampingan anda sendiri? Pada zaman sekarang, anda boleh mengiklankan bisnes anda di media sosial. Dari baking ke menjahit serta melukis dan sebagainya, semua ini merupakan cara tambah pendapatan yang amat efektif.

Jana pendapatan tambahan boleh jadi mudah!

Kadang-kadang rasa satu kerja je tak cukup kan? Hah, oleh itu, untuk tambah pendapatan, anda boleh melakukan pelbagai kerja sampingan termasuk rider, dropship, e-hailing atau kerja secara freelance yang boleh anda boleh cari di media sosial atau daftar secara online di laman web seperti Jobstreet atau Bora.

Bila dah tambah pendapatan, langkah seterusnya yang paling penting adalah berdisiplin untuk merancang kewangan anda. Untuk itu, anda boleh mengikuti kursus kewangan di mana pakar-pakar kewangan akan memberi tips berguna bagaimana anda boleh menggunakan wang sedia ada anda untuk menambah aset anda.

Ingatlah, sifat paling penting dalam usaha menjana pendapatan adalah untuk sentiasa berusaha dan kerja keras. Bila dah ada duit, sifat komited perlu ada untuk anda elakkan pembaziran wang dan berhutang. Jom, semua, mula berusaha untuk masa depan yang lebih selesa!

If you're spending a lot of time in the sun this Songkran, please be aware of the dangers of drinking while you're out on the beach or anywhere you're getting heavy doses of sunshine.

The Dangers of Sun and Alcohol

Sun and Alcohol are a Dangerous Mixture

If you’re spending a lot of time in the sun this Songkran, please be aware of the dangers of drinking while you’re out on the beach or anywhere you’re getting heavy doses of sunshine. 

Alcohol eases inhibitions. And while this can make people more social and is generally seen as a positive, it can also cause people to lose their self-control. When you’re not self-aware enough out in the hot sun, serious problems can arise that need medical intervention if the problem is not dealt with soon enough. 

Dehydration Danger

People who drink and stay out in the sun are much more prone to getting a serious sunburn because the alcohol dulls their pain receptors. 

But one of the biggest problems from too much alcohol consumption in the sun is the danger of dehydration. Alcohol is a diuretic. It causes the body to sweat and pass urine more often. And a body that has run out of liquid is in danger of heatstroke and exhaustion. 

When we lose our inhibitions and self-awareness, we often don’t realize when we’re becoming dehydrated, particularly when we continue to drink more alcoholic drinks and add to the problem. 

Everyone should learn the warning signs of dehydration and speak up whenever you notice them in your friends and family. The most common symptoms are:

  • Feeling thirsty 
  • A dry mouth, eyes and lips
  • Feeling tired when they shouldn’t be
  • Dark yellow pee that smells strongly
  • Feeling dizzy and lightheaded

If you notice any of these symptoms in your friends or family members, you should be adamant in insisting they’ve had enough fun for the day. Cut them off from any more alcohol and make them drink water until their pee has turned almost clear. They’ll probably thank you for your attention, though it may not be until the next day when they’re feeling better.

The Best Way to Approach Dieting

How to Get Dieting Results

Various diets promise to get you to your goal weight. Many of them become widely popular for a short while, only to be replaced later by some other fad diet. There have been diets saying that you should eat fewer carbohydrates, eat more protein, only eat uncooked foods, eat only Mediterranean foods, go on a juice cleanse, eat vegetarian, eat only fatty foods, and measure all of your food. 

Many people can feel discouraged after trying these fad diets because they usually state that they have a new quick fix to help them lose weight. The reality is that the only way to lose weight is to burn more calories each day than you take in. This article will give you some useful tips to help you do that without worrying about eating specific foods.

Drink Plenty of Water

Making sure that you are properly hydrated is an essential part of maintaining good health, but it can also help you lose weight. Drinking plenty of water will make you feel full, so you will be less likely to overeat.

Eat Better Foods

One of the best ways to start eating healthy is not to look at the quantity of food you eat, but the quality. Processed foods give you fewer nutrients but can make up a large portion of your calorie intake. And because processed foods contain a lot of sugars that won’t give you lasting energy, they will also leave you feeling hungry and wanting to eat more than you should. Starting to replace these calories with calories from fresh meats, whole grains, fruits, and vegetables will start you on the path to healthier eating.

Make Gradual Changes

One of the most difficult parts of sticking to a new diet is that they frequently ask you to change your eating habits significantly overnight. Those kinds of drastic changes are very difficult to maintain long-term. It is much more effective to start with some small changes to your diet that you keep building upon. 

Don’t Lose Hope

Keep in mind throughout your health journey that slip-ups are normal. Just because you make a mistake or don’t meet all your goals for a day doesn’t mean you have to give up entirely. Have patience and keep going.

Selebriti Malaysia Dengan Koleksi Baju Muslimah Yang Unik

Source: New Straits Times

Neelofa kelihatan lebih ayu kan setelah berhijab?

Semakin ramai selebriti Malaysia yang telah bermula menjual baju Muslimah sendiri setelah mereka sendiri mula berhijab. Selebriti-selebriti menjadi bukti bahawa pakaian Muslimah bukanlah sekadar tren malah mereka menunjukkan bahawa wanita Muslimah boleh kelihatan bergaya walau menutup aurat secara sempurna.

Antara selebriti Melayu dengan koleksi pakaian Muslimah yang unik ialah Neelofa. Selebriti kontroversi ini menjadi bualan ramai setelah beliau tampil berniqab yang jelas menampakkan keayuannya. Pada tahun 2014, Neelofa melancarkan Naelofar Hijab yang sehingga kini telah terjual di lebih 37 buah negara. Selain itu, beliau juga mula menjual turban “Be Lofa Turban” pada tahun 2018 yang “sold out” dalam masa 24 jam sahaja!

Source: Malaysia Top News

Fazura tak pernah mengecewakan dengan menampilkan design yang unik!

Pelakon berbakat dan terkenal, Nur Fazura, sentiasa mengagumkan rakyat Malaysia dengan gaya pakaiannya yang unik. Setelah berhijab, gaya fesyen Fazura hanya makin menaik. Tahukah anda, Fazura ini sebenarnya pemilik sebuah butik di Bangsar, Kuala Lumpur sejak tahun 2012 bergelar House of Doll.

Butiknya menjadi port jualan pelbagai jenis pakaian dari formal ke kasual. Terdapat juga koleksi kaftan dan tudung labuh yang menjadi rebutan wanita Malaysia.

Source: The Star

Siapa je tak kenal Vivy Yusof kan?

Selebriti ini memang terkenal dari dulu lagi dengan brand tudungnya, dUCK, yang telah menggabungkan pelbagai reka bentuk lokal dan juga melakar sejarah dengan kolabarasi mereka dengan Disney!

Selain itu, beliau juga merupakan pengasas Lilit yang menyediakan pakaian Muslimah berkualiti pada harga yang berpatutan. Pakainnya bukan sahaja menarik mata dan hati malah turut tersedia untuk wanita dari semua bentuk dan saiz dari XXS hingga 5XL. Ini berbentuk dari polisi mereka “We love all women for the way they are.”

Selebriti-selebriti tempatan semakin inovatif dengan penyediaan pakaian Muslimah kerana mereka sedar bahawa lebih ramai wanita Malaysia selesa mengenakan baju Muslimah tetapi pada masa yang sama, mereka turut ingin pakaian Muslimah tersebut berfesyen dan tidak kelihatan bosan.

Oleh itu, pereka fesyen terkenal di Malaysia juga mula mereka pakaian Muslimah untuk para model dan klien mereka. Antara pereka tersebut termasuklah Jovian Mandagie, Rico Rinaldi serta Rizman Ruzaini. 

Pada akhir hari, kita sebagai pengguna perlulah ingat, nak baju Muslimah, bukan dari selebriti sahaja, terdapat banyak butik tidak mengira online atau fizikal yang menjual baju yang menarik perhatian anda. Cuba Google sekarang, banyak je dengan baju paling latest dan paling cantik! Bak kata pepatah bahasa Inggeris, “You don’t have to wear clothes at an exorbitant price from a fancy boutique to look good”.

Natural Skincare Tips

Natural Ways to Care for Skin

We all want to have beautiful skin and a clear complexion. It can be difficult to navigate a large number of special skincare products and know which ones will work best for your skin. Many of these products have harsh chemicals and ingredients that you may not want to put on your skin. 

They can achieve temporary results but might not lead to healthy skin long-term. The good news is that there are many natural ways to care for your skin and keep it healthy without harsh chemicals.

Limit Sun Exposure

One way that your skin gets damaged very easily is from extreme sun exposure. Ultraviolet light from the sun’s rays is one of the leading causes of changes in the texture and color of your skin. Ensure that you protect your skin with appropriate clothing or a safe, mineral-based sunscreen whenever you are outside.

Exfoliate

Another great way to maintain clear, healthy skin is to exfoliate your skin regularly. You don’t need to scrub with anything rough or abrasive, but a lightly exfoliating cloth or scrub will help to remove dead skin cells from the surface of your skin. This will help to give your skin a brighter shine and allow your skin to better absorb any skincare products that you apply.

Moisturise After Washing

Keeping your skin moisturized is another great way to maintain naturally beautiful skin. The best time to put on a light, natural moisturizer is right after washing your skin or face, when it is clear of other contaminants and ready to absorb nutrients. Another great way to make sure that your skin doesn’t dry out is to ensure that you are keeping your body hydrated and drinking plenty of water.

Cara Untuk Menjahit Langsir Gaya Eyelet Dengan Kain Ela!

Jahit Langsir Sendiri Dengan Kain Ela!

Mengubah suai rumah baharu anda nampak macam menyeronokkan tetapi ia boleh menelan kos yang tinggi. Dah la rumah mahal, perabot dan bil utiliti nak bayar juga, memang cepat kehabisan wang kalau tak jimat! Zaman 2021, banyak orang minat buat rumah decor secara DIY. Macam dengan kain ela je, boleh jahit alas meja, baju kurung, tudung, dan juga langsir. Ya, betul!  Berbanding dengan langsir mahal dari kedai, kalau jahit sendiri, boleh pilih kain ela yang anda suka, jahit mengikuti citi rasa, dan bajet sendiri. Projek DIY yang paling senang sekali untuk langsir adalah langsir gaya eyelet. Mudah untuk dijahit dan mengambil masa beberapa minit je!


Apakah langsir gaya eyelet? 

Langsir gaya eyelet mempunyai cincin yang besar yang digunakan untuk menggantung langsir pada rod langsir. Gaya ini nampak ringkas, moden dan boleh dipadankan dengan mana-mana bilik sahaja. Bukan sahaja dengan kain ela untuk langsir, ada juga banyak pilihan untuk cincin langsir. Ada cincin langsir besi yang berwarna perak, emas, ataupun merah jambu juga. Kalau nak langsir yang lebih unik, campurkan 2 ataupun 3 warna cincin langsir untuk langsir gaya eyelet anda! Mari ikuti cara simple ini untuk menjahit langsir gaya eyelet!


1. Dapatkan ukuran asas 

Ukuran asas bermaksud panjang dan lebar ruang dimana langsir akan dipasang. Adakah anda jahit langsir untuk tingkap ataupun sliding door? Nak yang lebih labuh ke lebih suka langsir yang lebih pendek supaya tidak sentuh lantai? Bila beli kain ela anda untuk projek langsir gaya eyelet DIY nanti, pastikan anda ada ukuran asas anda. Boleh je mintak tolong orang kedai untuk potong siap-siap untuk anda. Balik rumah tinggal jahit sahaja. 


2.Keluarkan mesin jahit anda!

Sekarang, anda sudah ada kain ela yang dipotong khas untuk projek DIY anda. Pertama sekali, mesti jahitkan tepi sekeliling kain ela (atas, bawah, dan tepi kain ela yang baru digunting) supaya nanti finishing langsir lebih cantik dan kemas. Selepas itu, kita fokus kat bahagian tepi dan bawah terlebih dahulu. Untuk bahagian tepi (kiri dan kanan), lipat 1 inci ke dalam 2 kali. Menggosok kain dan jahit sehingga hujung kain. Untuk bahagian bawah, lipat 4 inci ke dalam 1 kali, menggosok dan menjahit sampai hujung kain. Pastikan semua lipatan dan jahitan anda menghadap bahagian dalam kain langsir anda.


3.Jahit tape eyelet & pasangkan cincin langsir 

Selepas anda menjahit bahagian tepi dan bawah, boleh jahit bahagian paling penting sekarang. Di bahagian atas, lipatkan 1 inci ke dalam dan letakkan curtain tape eyelet di atas lipatan anda. Jahitkan sampai hujung kain. Jahitkan sekali lagi pada bahagian bawah curtain tape eyelet. Selepas itu, guntingkan bahagian lubang mengikuti curtain tape eyelet yang sudah dijahit dengan kain ela anda. Pasangkan cincin langsir anda pada setiap lubang dan siapkan langsir gaya eyelet anda dengan rod langsir yang bersesuaian.

Siap! Projek DIY ini senang dijadikan sebagai aktiviti keluarga yang menyeronokkan ataupun sebagai aktiviti yang boleh membantu hilangkan stress dari kerja ke apa-apa! Yang paling penting sekali, murah! Semua bahan yang disebutkan boleh dibeli secara online dan all of them memang murah, tak tipu! Price kain ela kat kedai jahit ataupun Shopee ke Lazada lebih kurang sama juga, so boleh suka hati la kalau nak beli dari mana-mana.

Explore the Attractions Along the Chao Phraya River

Explore the Attractions on the Chao Phraya River

This holiday season, Bangkok families looking for a shared experience should consider heading down to the Chao Phraya River and exploring all the attractions along the shore. Bangkok grew outward from the river in the early days of the city, so along the river is the oldest part of the city. And the attractions there offers a glimpse of the past. But the riverside is also prime real estate attracting tourists and residents alike and features some of the most modern and popular attractions in the city.

If your family hasn’t been down to the riverside area lately, it’s certainly worth a day’s exploration. And now is the perfect time to visit. With the drier, cooler temperatures of the winter months setting in, you’ll be able to explore for more hours of the day without getting exhausted by the heat. 

Exploring the River is Inexpensive and Easy

Bangkok families should play tourists for the day and explore the river as smart tourists do – by buying a day-long ticket that enables you to travel by water taxi. 

The tourist’s water taxi makes it an inexpensive breeze to see all that the riverfront has to offer from the water. Simply go to any of the piers between Asiatique and Rama 8 Bridge Road. The tickets are sold on or near the pier. You want to take the Blue Flag water taxis. These are specifically for people wanting to sightsee along the river and have English-speaking staff and will stop at any of the piers you want. 

Spend the day exploring both the oldest and most famous landmarks of the city, and browse the most modern shopping malls as well. Taking the day to explore the river area by water taxi is a great way to re-acquaint you with the history of Bangkok, as well as introduce you to surprising new attractions you’ll want to visit again.  

The Best Classic Horror Movies

Genre-Defining Horror Movies to See

Anyone who enjoys jump scares and being a bit creeped out typically is a fan of horror movies. If you are new to the genre, however, there may be many horror films that you haven’t seen, but really should in order to understand the beginnings of the style. This article will outline some essential, genre-defining horror films that you should see.

Psycho

This 1960 movie is one of the original horror films and certainly a defining part of the horror genre. Many modern horror films harken back to this and others in their iconography, including the many details that Alfred Hitchcock put into making the house where the movie was filmed truly horrifying. 

The Exorcist

The Exorcist was one of the first movies to deal with demonic possession as a plot device, but it has become of common trope for many following horror flicks. Filmed in 1973, this film is still thoroughly terrifying to modern viewers.

Carrie

One of the many Stephen King novels that were adapted to film, this is one of the first movies to explore the turmoil of adolescence, high school, and puberty in a horrific light. These concepts are an important part of life and even if they don’t result in supernatural powers or death, they can be traumatic for many people.

Cabin in the Woods

Once you’ve watched a few of the classic horror flicks, it is definitely worth watching Cabin in the Woods. This 2012 film revisits concepts from the overarching horror genre and adds a comedic twist to them. While deconstructing the genre with good-natured self-referential humour, this film is also able to bring about contemplation in the watcher of how to define good and evil.

Why Everyone Loves Scandinavian Furniture and Design

The Top Advantages of Scandinavian Style

Scandinavian design concepts have been quickly gaining popularity around the world in both individual homes and in modern hotels and condo buildings. And Scandinavian furniture brands like IKEA have seen immense success not only in Europe but in North America and Asia as well. 

Everyone is raving about this approach to style and trying to recreate it in their own spaces. What has made this approach to design so popular and why do people love it so much? This article will answer this question by explaining some of the main benefits to choosing a Scandinavian design style for your home or business.

Clean and Modern

One of the main reasons that people love the Scandinavian design approach is that it looks clean and modern. Walking into a room designed in this style is like taking a breath of fresh mountain air. Muted and natural colors, lightly accented with interesting patterns keeps the eye engaged, but not overly stressed, creating a highly approachable aesthetic.

Efficiency of Space

Scandinavian designs are built to make your space look as big as possible and to make use of efficient storage solutions so you aren’t overwhelmed by clutter. The emphasis on natural light, high ceilings and unbroken lines in how rooms are arranged can make even small spaces look large and welcoming. If this well-designed space is also well-organized and clutter-free, then your space will feel open and inviting no matter how small it is.

Cost Effective

In addition to prioritizing efficiency of space, Scandinavian design concepts also focus on making sure everything is cost-effective. This incorporation of simplicity and practicality not only in aesthetic, but in how furniture is purchased makes this style achievable for everyone, even those with a tight budget. This certainly helps to make Scandinavian design very popular.

Holiday Trips for Cold-Weather Lovers

Top Cold-Weather Holiday Spots

While many people enjoy traveling to warmer regions of the world for holiday, there are so many excellent cold-climate locations around the world that any traveller should consider visiting. Air is crisp and clean, and in so many colder spots the scenery is absolutely breathtaking. This article will give you a few of the top must-see cold-weather holiday destinations to check out.

Alaska

Alaska is well-known for being sparsely populated, but it is also a gorgeous place to visit for anyone who enjoys wildlife and the feeling of adventuring into the unknown. With plenty of hiking opportunities through untouched wilderness, impressive landscapes like Denali National Park can make you feel like you are truly one with nature.

Iceland

For being such a small country, Iceland has a diverse range of beautiful landscapes to take in all year round. The bizarre and haunting nature of some of the rock formations and glacials backdrops makes it easy to understand why so many fantasy filmmakers enjoy visiting this unique volcanic island environment. Great views are paired with geysers, waterfalls, and hot springs making Iceland a location for everyone to put on their exploration list.

Siberia

Siberia may not seem like a welcoming destination, but visiting Lake Baikal is a truly unique experience that would make any traveler catch their breath. Whether you visit in summer or winter, be prepared for breathtaking views and extensive nature areas for hiking and exploring.

Wherever You Go, Be Prepared

Cold weather holidays are not for the faint of heart. Even the most seasoned of travelers needs to be aware of the risks involved when exploring cold-weather destinations. Be sure to do your research on the necessary equipment and clothing for any of these amazing trips before you go. Being prepared is the best way to ensure you have a great holiday and can safely enjoy some of the more gorgeous views found anywhere in the world.