Tips to Fight Fatigue

How to Feel More Energetic And Fight Tiredness

Modern-day life is increasingly busy with more and more daily responsibilities. Many people find themselves tired, and at the end of the day, they don’t have the energy to do activities they enjoy. Here are some tips for fighting fatigue and getting more energy. 

Get Enough Sleep

Getting enough sleep is essential for our bodies to function properly with enough energy to make it through the day. It’s important to make sure that you get enough sleep at night, so you don’t feel tired the following day. Making sure that you walk or do another type of exercise each day can improve the quality of your sleep and help you feel more rested.

Take a Break From Screens

Spending a lot of time looking at screens can cause our brains and eyes to become fatigued. This can also lead to poor quality sleep that doesn’t properly refresh your mind. Try taking scheduled screentime breaks, particularly right before bedtime, to lessen the stress on your eyes and brain.

Eat More Frequently

You may be tired because your body needs more energy. We get energy from the food we eat, and if you drink a lot of coffee or have a high metabolism, you may burn through your energy too quickly. You can help keep your body fueled by eating more frequently. Try eating smaller snacks throughout the day.

Drink More Water

Dehydration can cause people to feel very sluggish and low energy. Many people don’t drink enough water, especially since so many of us drink caffeinated beverages that cause dehydration. Try to match each cup of coffee you drink with at least one cup of water to keep your body hydrated.

See A Doctor

If you suffer from chronic fatigue that these lifestyle changes can’t solve, you may need to visit a doctor to diagnose the cause. Sometimes a hormone imbalance or vitamin deficiency can cause low energy levels. A certified physician can run the proper tests to diagnose these issues, help you find the right solution, and get you back to living an energetic life.

How To Deal With Muscle Soreness

Ways to Handle Muscle Soreness

Straining your body with many activities or a rigorous workout routine can leave your muscles feeling tight and sore. While uncomfortable, most muscle soreness is a normal part of the exercise process and signals that your muscles are stressed and are now becoming stronger. However, you can take steps to help alleviate this muscle soreness while your body recovers.

Heat Therapy

Sore muscles can benefit from strategically applied heat. Applying a hot compress to an area where muscles are sore not only feels good but helps to increase blood flow to the area in question. Increased blood flow brings essential oxygen and nutrients to those muscles, giving them everything they need to heal faster.

Massage

Like heat, massage is another great way to increase the blood flow to certain areas of your body. This can help muscles heal faster and relax your mind as your body recovers. Make sure you communicate with your massage therapist, so they don’t push too hard on sore muscles. The massage may feel a bit uncomfortable but should not be painful. Too much pain could damage your muscles more and increase healing time. 

Good Nutrition

Making sure your body has the nutrients to help your muscles heal can also speed up the recovery process. In addition to healthy meals that have a range of vitamins and minerals, you should ensure that you get enough protein during recovery. Furthermore, drinking plenty of water is necessary for the healing process. On the other hand, drinking too much alcohol or smoking frequently could lengthen recovery time as your body has to spread its energy between healing your muscles or dealing with other toxins.

Listen To Your Body

The most important thing for building muscle and dealing with soreness is to listen to your body and get enough rest for proper recovery. Make sure to schedule enough rest days and get plenty of sleep to ensure that you can fully recover before diving back into stressful exercises.

sleeping-baby-girl

Can Sleep Trackers Help You Sleep Better?

How To Use A Sleep Tracker For Better Sleep

Studies have shown that a good night’s sleep is one of the most important parts of good overall health. We know that getting enough sleep improves mental and physical performance, but it’s still difficult for many adults to get good sleep every night.

One approach to getting enough quality sleep is to use a sleep tracker. These devices provide information about how deeply you’re sleeping, how long you sleep, and how much time you spend in various stages of your sleep cycle. This article will give tips on using this information to improve your sleep habits.  

Track Total Sleep Time

Sleep trackers are great at telling you how much time you spent asleep. This is one of the most accurate functions of these devices, and it is a great way to set goals and motivate yourself to go to bed on time and establish good sleep habits. Building awareness around your sleep habits is the first step to adjusting them.

Track Daytime Habits Too

Some sleep trackers will have journal capabilities that allow you to track other habits as well, including water consumption, caffeine intake, stress levels, or physical activity. Tracking these other habits can help you understand what factors might affect the quality of your sleep. Sometimes simply avoiding an afternoon coffee could be all you need to ensure you get a good night’s sleep.

Check In With A Doctor

Sleep trackers can be helpful tools, but they cannot accurately measure every aspect of your sleep health. If you have persistent problems sleeping, check in with your doctor. A trained physician may be able to help you pinpoint the exact cause of your sleeplessness and build healthy sleep habits.

Beauty Tips That Improve Your Health

Ways To Improve Both Your Beauty And Your Health

There are many beauty tips floating around on the internet, promising to make you look younger and more attractive. Many of these tips are effective, but not all the approaches to enhancing personal beauty are beneficial to your health. 

Making sure that your approach to beauty is also good for your health will ensure that solutions are long-term and won’t have any unforeseen negative effects. Check out our beauty tips that will also benefit your health.

Stay Hydrated

Drinking water is not only great for your overall health but can also have many positive effects on your beauty, particularly on your skin. Because of this, it is also important to avoid drinking too much alcohol, which will dehydrate you and have negative effects on your skin health.

Exercise Regularly

Staying active is not only important for cardiovascular health but will help improve the appearance of your body structure and skin. You may think that you need to be super fit to be more beautiful from exercise, but you actually only need 20 minutes with an increased heart rate each day to see the benefits of exercise.

Exfoliate Your Skin

Dead skin cells can build up on your skin and lead to pimples or skin irritation. Exfoliating is great for both your skin health and your physical appearance. Make sure to use a natural face wash each day to help keep your skin clear. You can follow it up with a natural moisturizer to keep your skin looking hydrated and rejuvenated.

Connection Between Health & Beauty

While they don’t always match up, there is a strong connection between health and beauty. A majority of the most effective beauty tips are also approaches to personal care that benefit your health. Be sure to look after your health to keep your body and skin looking their best.

Gaji Tak Cukup! Apa Cara Tambah Pendapatan Yang Halal Eh?

Sebenarnya, nak tambah pendapatan mudah je, jika berusaha!

Pernah tak, akhir bulan je, gaji tak cukup, pastu kena makan Maggi je? Masa tu, mesti lah kita berfikir, kan best jika kita ada pendapatan sampingan yang boleh anda boleh guna untuk menampung perbelanjaan. Selain itu, kita juga perlu sedar, pada masa yang sama gaji minima di KL hanya RM1,200 yang sudah tentu tidak cukup dengan kos sara hidup yang tinggi.

Oleh itu, kita perlulah berfikir cara tambah pendapatan secara halal. Walau dalam masa terdesak, cara kita menjana pendapatan perlulah halal untuk rezeki yang lebih berkat.

Mesti anda fikir, kalau gaji tak cukup, kena cari kerja baru ke? Tak semestinya! Kadang-kadang anda mungkin memerlukan skil-skil tambahan yang penting untuk anda lebih mahir dalam pekerjaan yang anda lakukan. Antara laman web yang anda boleh lawati termasuk iTrain di mana rakyat Malaysia boleh mengambil sijil-sijil profesional yang boleh membantu anda dan organisasi anda bergerak ke arah masa depan.

Adakah anda mempunyai apa-apa hobi? Baking ke? Menjahit ke? Kalau ada, apa kata anda tukar hobi itu ke bisnes sampingan anda sendiri? Pada zaman sekarang, anda boleh mengiklankan bisnes anda di media sosial. Dari baking ke menjahit serta melukis dan sebagainya, semua ini merupakan cara tambah pendapatan yang amat efektif.

Jana pendapatan tambahan boleh jadi mudah!

Kadang-kadang rasa satu kerja je tak cukup kan? Hah, oleh itu, untuk tambah pendapatan, anda boleh melakukan pelbagai kerja sampingan termasuk rider, dropship, e-hailing atau kerja secara freelance yang boleh anda boleh cari di media sosial atau daftar secara online di laman web seperti Jobstreet atau Bora.

Bila dah tambah pendapatan, langkah seterusnya yang paling penting adalah berdisiplin untuk merancang kewangan anda. Untuk itu, anda boleh mengikuti kursus kewangan di mana pakar-pakar kewangan akan memberi tips berguna bagaimana anda boleh menggunakan wang sedia ada anda untuk menambah aset anda.

Ingatlah, sifat paling penting dalam usaha menjana pendapatan adalah untuk sentiasa berusaha dan kerja keras. Bila dah ada duit, sifat komited perlu ada untuk anda elakkan pembaziran wang dan berhutang. Jom, semua, mula berusaha untuk masa depan yang lebih selesa!

If you're spending a lot of time in the sun this Songkran, please be aware of the dangers of drinking while you're out on the beach or anywhere you're getting heavy doses of sunshine.

The Dangers of Sun and Alcohol

Sun and Alcohol are a Dangerous Mixture

If you’re spending a lot of time in the sun this Songkran, please be aware of the dangers of drinking while you’re out on the beach or anywhere you’re getting heavy doses of sunshine. 

Alcohol eases inhibitions. And while this can make people more social and is generally seen as a positive, it can also cause people to lose their self-control. When you’re not self-aware enough out in the hot sun, serious problems can arise that need medical intervention if the problem is not dealt with soon enough. 

Dehydration Danger

People who drink and stay out in the sun are much more prone to getting a serious sunburn because the alcohol dulls their pain receptors. 

But one of the biggest problems from too much alcohol consumption in the sun is the danger of dehydration. Alcohol is a diuretic. It causes the body to sweat and pass urine more often. And a body that has run out of liquid is in danger of heatstroke and exhaustion. 

When we lose our inhibitions and self-awareness, we often don’t realize when we’re becoming dehydrated, particularly when we continue to drink more alcoholic drinks and add to the problem. 

Everyone should learn the warning signs of dehydration and speak up whenever you notice them in your friends and family. The most common symptoms are:

  • Feeling thirsty 
  • A dry mouth, eyes and lips
  • Feeling tired when they shouldn’t be
  • Dark yellow pee that smells strongly
  • Feeling dizzy and lightheaded

If you notice any of these symptoms in your friends or family members, you should be adamant in insisting they’ve had enough fun for the day. Cut them off from any more alcohol and make them drink water until their pee has turned almost clear. They’ll probably thank you for your attention, though it may not be until the next day when they’re feeling better.

The Best Way to Approach Dieting

How to Get Dieting Results

Various diets promise to get you to your goal weight. Many of them become widely popular for a short while, only to be replaced later by some other fad diet. There have been diets saying that you should eat fewer carbohydrates, eat more protein, only eat uncooked foods, eat only Mediterranean foods, go on a juice cleanse, eat vegetarian, eat only fatty foods, and measure all of your food. 

Many people can feel discouraged after trying these fad diets because they usually state that they have a new quick fix to help them lose weight. The reality is that the only way to lose weight is to burn more calories each day than you take in. This article will give you some useful tips to help you do that without worrying about eating specific foods.

Drink Plenty of Water

Making sure that you are properly hydrated is an essential part of maintaining good health, but it can also help you lose weight. Drinking plenty of water will make you feel full, so you will be less likely to overeat.

Eat Better Foods

One of the best ways to start eating healthy is not to look at the quantity of food you eat, but the quality. Processed foods give you fewer nutrients but can make up a large portion of your calorie intake. And because processed foods contain a lot of sugars that won’t give you lasting energy, they will also leave you feeling hungry and wanting to eat more than you should. Starting to replace these calories with calories from fresh meats, whole grains, fruits, and vegetables will start you on the path to healthier eating.

Make Gradual Changes

One of the most difficult parts of sticking to a new diet is that they frequently ask you to change your eating habits significantly overnight. Those kinds of drastic changes are very difficult to maintain long-term. It is much more effective to start with some small changes to your diet that you keep building upon. 

Don’t Lose Hope

Keep in mind throughout your health journey that slip-ups are normal. Just because you make a mistake or don’t meet all your goals for a day doesn’t mean you have to give up entirely. Have patience and keep going.

Selebriti Malaysia Dengan Koleksi Baju Muslimah Yang Unik

Source: New Straits Times

Neelofa kelihatan lebih ayu kan setelah berhijab?

Semakin ramai selebriti Malaysia yang telah bermula menjual baju Muslimah sendiri setelah mereka sendiri mula berhijab. Selebriti-selebriti menjadi bukti bahawa pakaian Muslimah bukanlah sekadar tren malah mereka menunjukkan bahawa wanita Muslimah boleh kelihatan bergaya walau menutup aurat secara sempurna.

Antara selebriti Melayu dengan koleksi pakaian Muslimah yang unik ialah Neelofa. Selebriti kontroversi ini menjadi bualan ramai setelah beliau tampil berniqab yang jelas menampakkan keayuannya. Pada tahun 2014, Neelofa melancarkan Naelofar Hijab yang sehingga kini telah terjual di lebih 37 buah negara. Selain itu, beliau juga mula menjual turban “Be Lofa Turban” pada tahun 2018 yang “sold out” dalam masa 24 jam sahaja!

Source: Malaysia Top News

Fazura tak pernah mengecewakan dengan menampilkan design yang unik!

Pelakon berbakat dan terkenal, Nur Fazura, sentiasa mengagumkan rakyat Malaysia dengan gaya pakaiannya yang unik. Setelah berhijab, gaya fesyen Fazura hanya makin menaik. Tahukah anda, Fazura ini sebenarnya pemilik sebuah butik di Bangsar, Kuala Lumpur sejak tahun 2012 bergelar House of Doll.

Butiknya menjadi port jualan pelbagai jenis pakaian dari formal ke kasual. Terdapat juga koleksi kaftan dan tudung labuh yang menjadi rebutan wanita Malaysia.

Source: The Star

Siapa je tak kenal Vivy Yusof kan?

Selebriti ini memang terkenal dari dulu lagi dengan brand tudungnya, dUCK, yang telah menggabungkan pelbagai reka bentuk lokal dan juga melakar sejarah dengan kolabarasi mereka dengan Disney!

Selain itu, beliau juga merupakan pengasas Lilit yang menyediakan pakaian Muslimah berkualiti pada harga yang berpatutan. Pakainnya bukan sahaja menarik mata dan hati malah turut tersedia untuk wanita dari semua bentuk dan saiz dari XXS hingga 5XL. Ini berbentuk dari polisi mereka “We love all women for the way they are.”

Selebriti-selebriti tempatan semakin inovatif dengan penyediaan pakaian Muslimah kerana mereka sedar bahawa lebih ramai wanita Malaysia selesa mengenakan baju Muslimah tetapi pada masa yang sama, mereka turut ingin pakaian Muslimah tersebut berfesyen dan tidak kelihatan bosan.

Oleh itu, pereka fesyen terkenal di Malaysia juga mula mereka pakaian Muslimah untuk para model dan klien mereka. Antara pereka tersebut termasuklah Jovian Mandagie, Rico Rinaldi serta Rizman Ruzaini. 

Pada akhir hari, kita sebagai pengguna perlulah ingat, nak baju Muslimah, bukan dari selebriti sahaja, terdapat banyak butik tidak mengira online atau fizikal yang menjual baju yang menarik perhatian anda. Cuba Google sekarang, banyak je dengan baju paling latest dan paling cantik! Bak kata pepatah bahasa Inggeris, “You don’t have to wear clothes at an exorbitant price from a fancy boutique to look good”.

Natural Skincare Tips

Natural Ways to Care for Skin

We all want to have beautiful skin and a clear complexion. It can be difficult to navigate a large number of special skincare products and know which ones will work best for your skin. Many of these products have harsh chemicals and ingredients that you may not want to put on your skin. 

They can achieve temporary results but might not lead to healthy skin long-term. The good news is that there are many natural ways to care for your skin and keep it healthy without harsh chemicals.

Limit Sun Exposure

One way that your skin gets damaged very easily is from extreme sun exposure. Ultraviolet light from the sun’s rays is one of the leading causes of changes in the texture and color of your skin. Ensure that you protect your skin with appropriate clothing or a safe, mineral-based sunscreen whenever you are outside.

Exfoliate

Another great way to maintain clear, healthy skin is to exfoliate your skin regularly. You don’t need to scrub with anything rough or abrasive, but a lightly exfoliating cloth or scrub will help to remove dead skin cells from the surface of your skin. This will help to give your skin a brighter shine and allow your skin to better absorb any skincare products that you apply.

Moisturise After Washing

Keeping your skin moisturized is another great way to maintain naturally beautiful skin. The best time to put on a light, natural moisturizer is right after washing your skin or face, when it is clear of other contaminants and ready to absorb nutrients. Another great way to make sure that your skin doesn’t dry out is to ensure that you are keeping your body hydrated and drinking plenty of water.

Cara Untuk Menjahit Langsir Gaya Eyelet Dengan Kain Ela!

Jahit Langsir Sendiri Dengan Kain Ela!

Mengubah suai rumah baharu anda nampak macam menyeronokkan tetapi ia boleh menelan kos yang tinggi. Dah la rumah mahal, perabot dan bil utiliti nak bayar juga, memang cepat kehabisan wang kalau tak jimat! Zaman 2021, banyak orang minat buat rumah decor secara DIY. Macam dengan kain ela je, boleh jahit alas meja, baju kurung, tudung, dan juga langsir. Ya, betul!  Berbanding dengan langsir mahal dari kedai, kalau jahit sendiri, boleh pilih kain ela yang anda suka, jahit mengikuti citi rasa, dan bajet sendiri. Projek DIY yang paling senang sekali untuk langsir adalah langsir gaya eyelet. Mudah untuk dijahit dan mengambil masa beberapa minit je!


Apakah langsir gaya eyelet? 

Langsir gaya eyelet mempunyai cincin yang besar yang digunakan untuk menggantung langsir pada rod langsir. Gaya ini nampak ringkas, moden dan boleh dipadankan dengan mana-mana bilik sahaja. Bukan sahaja dengan kain ela untuk langsir, ada juga banyak pilihan untuk cincin langsir. Ada cincin langsir besi yang berwarna perak, emas, ataupun merah jambu juga. Kalau nak langsir yang lebih unik, campurkan 2 ataupun 3 warna cincin langsir untuk langsir gaya eyelet anda! Mari ikuti cara simple ini untuk menjahit langsir gaya eyelet!


1. Dapatkan ukuran asas 

Ukuran asas bermaksud panjang dan lebar ruang dimana langsir akan dipasang. Adakah anda jahit langsir untuk tingkap ataupun sliding door? Nak yang lebih labuh ke lebih suka langsir yang lebih pendek supaya tidak sentuh lantai? Bila beli kain ela anda untuk projek langsir gaya eyelet DIY nanti, pastikan anda ada ukuran asas anda. Boleh je mintak tolong orang kedai untuk potong siap-siap untuk anda. Balik rumah tinggal jahit sahaja. 


2.Keluarkan mesin jahit anda!

Sekarang, anda sudah ada kain ela yang dipotong khas untuk projek DIY anda. Pertama sekali, mesti jahitkan tepi sekeliling kain ela (atas, bawah, dan tepi kain ela yang baru digunting) supaya nanti finishing langsir lebih cantik dan kemas. Selepas itu, kita fokus kat bahagian tepi dan bawah terlebih dahulu. Untuk bahagian tepi (kiri dan kanan), lipat 1 inci ke dalam 2 kali. Menggosok kain dan jahit sehingga hujung kain. Untuk bahagian bawah, lipat 4 inci ke dalam 1 kali, menggosok dan menjahit sampai hujung kain. Pastikan semua lipatan dan jahitan anda menghadap bahagian dalam kain langsir anda.


3.Jahit tape eyelet & pasangkan cincin langsir 

Selepas anda menjahit bahagian tepi dan bawah, boleh jahit bahagian paling penting sekarang. Di bahagian atas, lipatkan 1 inci ke dalam dan letakkan curtain tape eyelet di atas lipatan anda. Jahitkan sampai hujung kain. Jahitkan sekali lagi pada bahagian bawah curtain tape eyelet. Selepas itu, guntingkan bahagian lubang mengikuti curtain tape eyelet yang sudah dijahit dengan kain ela anda. Pasangkan cincin langsir anda pada setiap lubang dan siapkan langsir gaya eyelet anda dengan rod langsir yang bersesuaian.

Siap! Projek DIY ini senang dijadikan sebagai aktiviti keluarga yang menyeronokkan ataupun sebagai aktiviti yang boleh membantu hilangkan stress dari kerja ke apa-apa! Yang paling penting sekali, murah! Semua bahan yang disebutkan boleh dibeli secara online dan all of them memang murah, tak tipu! Price kain ela kat kedai jahit ataupun Shopee ke Lazada lebih kurang sama juga, so boleh suka hati la kalau nak beli dari mana-mana.